2 супер ефективни рецепти за продукти за коса в домашни условия

в Блог.

1. Рецепта  за балсам за коса с алое вера
Ето една лесна рецепта с алое вера за балсам, който освен подхранването и хидратирането на косата, ще ви помогне и да контролирате къдриците, ако имате вълниста или къдрава коса. Алое вера спомага да се затворят кутикулите на косата или най-външната част на косъма. Тя се формира от мъртвите клетки, наслагване на слоеве, които образуват люспи и дават сила на космения вал като му осигуряват защита. Затварянето на кутикулите намалява изсушаването и повлиява положително чупливостта на косата.

Съставки:
100 г филтрирана вода
100 г чист сок от алое вера
Етерично масло (изберете по свой вкус)

Метод на приготвяне: Изсипете съставките в спрей флакон и внимателно го разклатете. Можете да впръскате в косата си балсама, когато почувствате косата си неукротима, както и за оформяне на прическата, вместо да използвате лак за коса.

2. Нощна маска за растеж на косата с алое вера:
Дълга и силна коса винаги е желана. Алое вера прави това желание реалност. Как? В алоето има ензими, които помагат за отстраняване на мъртвите клетки, които запушват порите на кожата на главата. С отварянето на космените фоликули хранителните вещества  могат лесно да достигнат косъма, засилват растежа на косата и я правят силна.
Това е рецептата за една нощна маска за коса, която е изключително лесна за приготвяне.

Съставки:
100 мл чист сок от алое вера
2 с.л. рициново масло
2 с.с. сминдух  на прах
1 ч.л. босилек на прах

Начин на приготвяне: Всички съставки се смесват добре, за да се образува плътна маса. С маската покривате скалпа и косата. Приберете косата и я покрийте с душ шапка. Оставете маската да действа през нощта, а на сутринта я отмийте обилно с вода и мек шампоан.
Тази маска е много ефективна за изчистване на пърхота и насърчаване растежа на косата. Използвайте я най-малко веднъж в седмицата, за да видите магически резултат в рамките на няколко месеца.