4 причини да изберете шампоан с Алое вера

в Блог.


Има много продукти, в които се влага екстракт от алое вера, включително лекарства, козметични продукти, сапуни и шампоани. В тази статия ще обсъдим един много популярен продукт - шампоан с алое вера.

Ако говорите с компетентен лекар, той ще ви каже, че днес повечето шампоани на пазара всъщност може повече да ви навредят, отколкото да помогнат на вашата коса, преди всичко, защото са агресивни.

Но така наречените "меки" или "леки" шампоани са много скъпи! Какво да правим? Съществува алтернатива – растителните шампоани. Базираните на алое вера шампоани са едни от тях.

Алое Вера

Преди да продължим напред, за да говорим  за шампоаните с алое вера, ето няколко кратки прозрения за алоето.

За алое вера

Алое вера е многогодишно вечнозелено растение, което достига на височина около 0,6-1,2 м. Листата са тези, които са широко използвани за лечебни цели. Месести и сочни, те съдържат полупрозрачен гел. Именно той се използва за терапевтични цели. Екстрактът от листа се използва за козметични цели, за лечение на различни кожни заболявания като изгаряния, рани, акне, при стомашни заболявания, като слабително и др.

Гелът от алое вера съдържа 99% вода, останалият 1% е богат на полизахариди, които подпомагат възстановяването и растежа на кожата и гликопротеини, които стимулират  процеса на оздравяване и намаляват възпалението и болката.

Гелът от алое вера има противогъбични и антибактериални свойства, които могат да са от чудесна полза за вашата коса.

Алое Вера цена

А ето и 4-те причини да изберете шампоан с Алое вера

  1. Премахва пърхота и облекчава сърбящия скалп

Бактериите и гъбичките в околната среда влияят  на вашия скалп и предизвикват свръхпроизводство на себум. Това може да причини  раздразнение на кожата на главата и пърхот.
Шампоанът с алое вера облекчава симптомите на пърхота. Гелът от алое вера съдържа протеолитични ензими. Те помагат да се разградят мъртвите клетки, да се ексфолира и отлепи мъртвата кожа. Този процес предотвратява пърхота. Алое вера помага и за облекчаване на сърбежа, причинен от пърхота.

  1. Подсилва и сгъстява дори най-слабата коса

Всеки, който иска силна, лъскава и гъста коса може да избере шампоан и балсам с алое вера. Този тип продукти подхранват косата от корена до върха. Те отварят порите на кожата на главата и излющват мъртвите фоликули. Всички знаем, че кератинът е протеинът на косата. А гелът от алое вера съдържа химикал близък по състав до кератина, проникващ  по цялата дължина на косата, предоставящ  незаменими аминокиселини, които й дават блясък и здравина.

  1. Създава прекрасна и богата пяна БЕЗ сулфати!

Сулфатите влияят върху различните типове коса по различен начин. Мазните коси може да започнат да произвеждат излишен себум. Следователно, възможно е, сулфатните шампоани да увредят мазната ни коса без дори да го осъзнаваме. Къдравата коса не позволява себумът да се отдели лесно и когато се прилагат традиционните шампоани, пяната може да оголи косъма и да причини изтъняване, изсушаване и счупване.

Следователно, традиционните шампоани, които съдържат сулфати, изсушават косата бързо. Използването на шампоан и балсам без сулфат е от съществено значение, за да се предотврати загубата на себум.

Органичните билкови шампоани и балсами, при които не се използват сулфати са по-малко агресивни към косата. Те помагат да се съживи скалпа. Можете да изберете шампоан с подходящата органична съставка за вашата коса. Истинските органични шампоани напояват космените фоликули с билкови екстракти, естествени минерали и масла.Те са нежни към косата. Всеки, който иска шампоан с мощно действие и силна здрава коса трябва да се насочи към алое вера.

  1. БЕЗ странични ефекти

Някои хора могат да развият чувствителност към традиционните синтетични шампоани. Органични шампоани, включително тези на базата на алое вера, не предизвикват такива странични ефекти, а почистват косата фино и я поддържат мека.
Използването на шампоани, почистващи препарати или балсами с алое вера може да защити кожата на главата от слънчево изгаряне. Хората, които имат тънка коса може да страдат от увреждане на кожата на главата, дължащо се на проникващите слънчеви лъчи. Гелът от алое вера може да успокои изгорения от слънцето скалп и да облекчи болката и раздразнението.

За какво трябва да внимаваме, когато купуваме шампоан, съдържащ алое вера онлайн?

При закупуване на органични шампоани не забравяйте да прочетете етикета. Някои шампоани твърдят, че са 100% натурални и органични, но не могат да бъдат такива по разни причини.
Например, ако има около 10 съставки в шампоана, вие ще откриете, че най-малко две от тях са може би синтетични. Някои съставки е разумно да се избягват и те са:
• Натриев лаурет сулфат
• Амониев лаурет сулфат
• Натриев лаурил сулфат
• Мирет сулфат
• Амониев лаурил сулфат
• Олефин сулфонат
• Пропиленгликол