8 причини да започнете да пиете чист сок от алое вера

в Блог.

1. Прекрасен лек за слънчеви изгаряния
Алоето е най-известно със способността си да лекува кожата след прекомерното излагане на слънце. Читият сок от алое вера е един от най-безопасните и най-добре влияещите върху кожата кондиционери. При увредена кожа той помага  на лечебния процес.

2. Забавя процесите на стареене
Сокът от алое вера е зареден с витамини и минерали, като почти всички са в големи количества. Когато пиете сок, вие пиете  витамини. Това веднага се отразява на вашата кожа, особено когато кожата ви показва първите признаци на стареене. Някои хора смятат, че  сокът от алое може да има и реверзивно действие върху кожата т.е. да я подмлади. Използван е от египетската царица Клеопатра и свързват  красотата й с растението.

3. Има противовъзпалителни свойства
Помага на организма да ограничи възпалението, което е особено важно за хора, които имат храносмилателни проблеми. Възпаленията в организма водят до разболяване на здравите клетки, води до редица други здравословни проблеми, като наднормено тегло, сърдечно заболяване или хронична умора.

4. Лекуването заболявания на стомаха и червата
И точно както при  кожата, сокът от алое вера изглажда вътрешната лигавица чрез регенерация на мукозната мембрана и възстановява нормалната функция на стомаха и червата.

5. Сок от алое вера за хубава коса
Сокът от алое вера не въздейства директно върху косата, както е при кожата, но той осигурява правилното и пълноценното хранене на организма, а резултата е здрава и силна коса. За още по-добър ефект препоръчваме използването също на шампоан и балсам за коса с чист екстракт от алое вера.


6. Помага в борбата с килограмите
Сокът от алое подтиска чувството на глад, което е на лице, когато организма ни има дефицит на полезни вещества, защото осигурява на тялото ни всички необходими витамини и минерали за норманото му функциониране.

7. За премахване на киселинен рефлукс
Сокът от алое вера възстановява баланса на киселините в стомаха и подобрява състоянието на стените на стомаха и червата. Тъй като алоето има противовъзпалително действие, то намалява и отокът на хранопровода и стомаха.


8. Сок от алое вера за синдром на раздразнените черва
Пиенето на сок може да намали възпалението в храносмилателния тракт. Това ще ви помогне да се намалят болките, подуването на корема, диарията и / или запека при синдрома на раздразнените черва. Алоето също помага да се стимулират лигавиците да произвеждат повече слуз, която действа като защитен слой за киселини, разяждащи сокове и жлъчни секрети. Изследвания показват, че когато увеличите приема на плодове и зеленчуци и добавите сок от алое вера, степента на възстановяване на храносмилателната система се увеличава почти 300%.

 

Разликите между чист сок от алое вера и вода с алое

Важно е да отбележим, че много компани все още използват термина „сок от алое“ за два различни продукта. Единият е чистия 100% сок извлечен от листото на растението алое вера, богат на витамини, минерали и аминокиселини. Другият е по-масовият, продаван по бензиностациите смесен с вода и подсладители сок от алое, който е твърде калоричен и пълен със захар.

Дневна доза
Дневната доза на сока от алое е 2 пъти по 30 мл чист или разреден с вода продукт.
Препоръчително е приема му да бъде на празен стомах, защото стомахът произвежда много киселини за подпомагане на храносмилането, а когато сокът от алое взаимодейства с киселините в стомаха, той освобождава полезните си вещества и ги прави по-биодостъпни.


Забележка: При налично заболяване или бременност, преди да започнете да консумирате чист сок от алое вера, се консултирайте с вашия лекуващ лекар.