Топ 8 на суперхраните, които лекуват цялото тяло

в Блог.

На щандовете в магазините за хранителни стоки в продължение на десетилетия се излагат храни, които са с недостиг на наобходимите хранителни вещества за правилно функциониране на човешкия организъм. Лошите условия на почвата и недобрата преработка, комбинирани с генното инженерство, са предоставяли на хората лош избор.
 
Представяме ви осем суперхрани, за да получите необходимите хранителни вещества за оптималното функциониране на организма ви.

1. Пчелен прашец (Bee Pollen)



Пчелният прашец е богат източник на каротеноиди, 22 аминокиселини и ензими. Той също така съдържа витамини от групата В, витамин С, витамин Е и над 68 минерали.

Ползите от пчелния прашец включват:
• Третира рак, диабет, артрит и депресия
• Повишава силата, издръжливостта и енергийните нива
• Засилва концентрацията и паметта
• Подобрява фертилитета и повишава сексуалната активност
• Повишава резистентността към инфекции

2. Чист сок от Алое вера

 

Алое вера съдържа 20 минерали, 12 витамини, 18 аминокиселини, 200 активни растителни съединения (фитонутриенти) и има силни антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства. Алое вера е неизменна част от всяка програма за отслабване и фитнес.

Ползите  от алое вера включват:
• Облекчава възпалението и артритните болки
• Лекува язви и голямо разнообразие от храносмилателни разстройства и усложнения
• Третира кандида и паразити
• Намалява инфаркти и инсулти
• Помага за спиране растежа на раковите клетки
 

3. Мака (Lepidium meyenii)

Мака е е тревисто двугодишно растение от семейство кръстоцветни, което може да бъде намерено в Андите на Перу. Това е много хранителна суперхрана и богат източник на аминокиселини. Тя също така е богата на витамини от групата В, витамин С, витамин Е и е добър източник на мед, желязо, калий, калций, магнезий, фосфор и цинк.

Ползите от мака включват:
• Подобрява анемията
• Намалява хроничната умора
• Облекчава стреса и депресията
• Засилва либидото и фертилитета
• Подобрява функцията на надбъбречната жлеза
• Укрепва паметта


4. Рейши гъби (Ganoderma lucidum)

Рейшите предлагат много антиоксиданти. Също така са добър източник на витамини от групата В, както и калий, ниацин, магнезий, селен, мед и фосфор.


Ползите от Рейши гъбите включват:
• Борба с имунно-свързани заболявания като алергии, артрит и рак
• Намалява физическия и психическия стрес
• Намалява възпалението
• Защитава черния дроб
• Помага за лечение на нарушения в храносмилането


5. Годжи бери (плод на Lycium barbarum и Lycium chinense)

 

Той  съдържа 18 аминокиселини, 21 микроелементи, витамин А, B-комплекс, С и Е, и множество антиоксиданти.

Ползите от годжи бери включват:
• Значително подобряване на имунната функция
• Предпазва ДНК
• Защита на очите и черния дроб
• Намалява възпалението
• Предпазва сърцето
• Подобрява настроението и либидото


6. Хлорела (род едноклетъчни зелени водорасли, принадлежащи към тип Chlorophyta)

 

Хлорелата е пълноценен протеин, който е мощен източник на хлорофил и съдържа целия комплекс от витамини. Също така е изключителен източник на желязо и цинк, както и магнезий, фосфор, калций и калий.
Ползите от  хлорела включват:
• Помага за детоксикацията на биотоксини, ксенобиотици и тежки метали
• Лекува кандида и гъбичките
• Известен боец против рака
• Предотвратява и подобрява диабет и инсулинова резистентност
• Намалява болката, свързана с артрит и фибромиалгия
• Помага за растежа и възстановяването на тъканите
• Намалява и дори  премахва храносмилателни проблеми


7. Коноп (различни растителни видове на Cannabis Sativa)

Конопът съдържа 20 аминокиселини и е растителен протеин. Също така е богат източник на есенциални мастни киселини с перфектното съотношение 3:1 на омега-6 и омега-3 киселините.

Ползите от конопа, включват:
• Укрепва имунната система
• Намалява възпалението
• Подобрява паметта и предпазва от мозъчни заболявания
• Третира кожни заболявания
• Помага на храносмилателния тракт да се поддържа здрав и чист
• Помага за предотвратяване на рак
• Помага за намаляване на риска от диабет


8. Кокос (Cocos nucifera)

Кокосът е отличен източник на мастни киселини, включително лауринова и каприлова киселина, които унищожават бактерии, вируси и гъбички. Той съдържа витамини от група В  и е чудесен източник на мед, калций, желязо, манган, магнезий и цинк.

Ползите от  кокоса включват:
• Подобрява функцията на имунната система
• Помага за защита срещу мозъчните заболявания
• Намалява риска от диабет
• Намалява ставни и мускулни възпаления
• Укрепва черния дроб
• Убива бактериите и паразитите
• Защитава срещу рак и други имунни заболявания
• Улеснява киселинния рефлукс и насърчава правилното функциониране на храносмилателната система

Включете тези мощни източници на чисти хранителни съставки в ежедневното си меню, за да преобразите начина си на живот и подобрите здравословното си състояние.

Източник изображения: Архив savio.bg, Pinterest