4 благоприятни въздействия върху косата от Алое Вера

в Блог.

Здравата коса не трябва просто да изглежда добре - тя трябва да се чувства добре! Промените на времето, стилизиращите средства и праха увреждат косата и скалпа ни и е трудно да се намери универсално решение с което да спасим красотата и здравето им.
грижа за косата с алое вераЗа щастие съществува Алое вера – едно растение богато  на аминокиселини, витамин А, фолиева киселина и витамин С.

А ето и 4 благоприятни въздействия на Алоето върху косата ни:

1.Пърхот

Алое вера може да се използва при лечение и профилактика на пърхот. Точно както алоето успокоява сухата кожа от слънчево изгаряне, по същия начин то хидратира сухия  скалп и помага за намаляване на досадни люспи и сърбежа.

 

2. Мазна коса

Третирането  на суха коса може често да се придружава от нежелано омазняване. За щастие, алое вера може да се използва за измиване на омазнена коса, без допълнителните, нежелани ефекти, косата да стане суха или чуплива. Използвайки шампоан от Алое вие ревитализирате косата и скалпа си, като им давате дълготрайно усещане за сила и здраве.

 

3. Къдрава коса

Аминокиселините в алое вера стимулират  здравината  на косата и добавят  блясък. В резултат на това алоето помага да се справите с къдравата си коса, като запазите вашите къдрици копринени и лъскави. Балсам за коса с Алое вера блокира влагата в косата, хидратира я и я прави гладка и лесна за разресване.

 

4. Косопад

Алое вера може да помогне много за предотвратяване на косопада, защото стимулира растежа на косата. При прекалена загубата на коса, използването на  шампоан с Алое вера подмладява космените фоликули и намалява  изтъняването на косата. Освен  превенцията на косопада, ензимите, съдържащи се в Алое вера стимулират растежа на косата, осигуряват добро хидратиране и подпомагат очистването на мъртвите клетки от кожата на скалпа.