Как да използваме чист сок от алое за по-красива коса без пърхот

в Блог.

Всички знаем, че природните съставки са най-добрият помощник в разкрасителните процедури. Можете да прилагате 100% чист сок от алое вера, без дори нотка на притеснение. Това е така, защото алое вера съдържа 20 минерала, 12 витамина, 18 аминокиселини и 200 фитонутриенти.

Ето някои съвети как да  използвате 100% чист сок от алое вера за вашата коса:

Предварително третиране с чисто алое вера преди шампоана:
Използването на гел от алое вера преди шампоана помага да се унищожи натрупания пърхот на косата. Естествените ензими, присъстващи в алое вера, ефективно помагат да се отстранят мъртвите клетки и гъбичките. В същото време той поддържа косата хидратирана. Алое вера нормализира и рН баланса на скалпа и предотвратява повторна поява на пърхот. Предатвяме ви два лесни варианта на маска преди измиване:
1. Маска от чист алое вера сок
Масажирайте със сока от алое вера скалпа си и го оставете в продължение на десет минути. След това изплакнете с шампоан. Не забравяйте и балсама, той ще се погрижи косата да запази блясъка и силния си вид по-дълго.
2. Маска от алое вера сок и етерично масло от чаено дърво
За да изчезнат пърхотните люспи от скалпа, смесете няколко капки масло от чаено дърво със сок от алое вера. Можете да добавите и две супени лъжици розова вода към тази смес. С четка за коса или с върхове на пръстите си, покрийте скалпа и косата си с тази течност и я оставете да прониква в продължение на 1 час преди измиване на косата.

И двете маски могат да се прилагат веднъж до два пъти седмично.