Ползите от Алоето за кожата

в Блог.

Алое вера е смятан за растението на "безсмъртието" от египтяните. То се използва от незапомнени времена заради своите успокояващи и лечебни свойства.

растението алое вераАлое вера е подходящ за всички типове кожа, включително и за много чувствителна. Това е най-разпространеният лек за всички кожни проблеми. Защитава кожата от увреждания и агресивната околна среда.

А ето и още няколко предимства на алоето:

1. Подмладява кожата

Кремът за лице с алое вера се бори с признаците на стареенето, поддържа кожата еластична и млада и изсветлява петната. Той интензивно стимулира възстановяването на клетките, овлажнява в дълбочина и изглажда фините бръчки. крем за лице с алое вера

 

2. Премахва мъртвите клетки и стрии

Лосионът от алое вера овлажнява кожата и помага за премахване на мъртвите клетки, бръчките и стриите. Образува защитен слой, който намалява допълнително увреждане.

 

2. Предотвратява слънчевите изгаряния и успокоява кожата.

Всеки от нас прилага много слънцезащитни кремове, за да предотврати увреждане на кожата от вредните слънчеви лъчи. Но понякога лъчите проникват през тях. Алое вера Rescue gel е от голяма полза за лечение на слънчеви изгаряния. Той е с отличен охлаждащ и болкоуспокояващ ефект. Намалява болката и зачервяването  на кожата.

 

4. Подхранва и възстановява кожата на ръцетe

Кремът за ръце с алое вера предпазва кожата на ръцете от влиянието на вятъра и студения въздух, а също и от възпаления. Точно за това може да се използва при всякакви метеорологични условия, за да предотврати изсушаване и напукване на кожата. Маслата от алое вера и маслина интензивно подхранват и възстановява кожата, като я зареждат с допълнителна доза енергия.